For dere som ikke har vært i Matvika enda er det nok ikke så lett å se for seg hvordan det er der eller hvordan et bryllup uten vann, strøm og vei skal bli.. Det er derfor planen å dele litt av arbeidet vårt med å gjøre i stand slik at man kan få et innblikk i hvordan det blir der samt at man ikke forventer en tradisjonell feiring med luksuselementer som rennende vann og strøm.. Vi brukte påsken 2015 på å gjøre klar fundamentet for bryllupet, nemlig søylene som skal bære gulvet i låven hvor vi skal være. Dette høres ikke ut som så mye arbeid, men siden underetasjen ble forlatt på dagen da gården ble fraflyttet så var det en rimelig arbeidsintensiv uke. Det skal vel ikke være lett å gifte seg?

Matvika har noen veldig fine uteområder som vi har tenkt til å benytte oss av så mye som mulig. Det er likevel sånn at vi ønsker å spise innendørs da potensialet for dårligere vær fortsatt er der. Det var da ikke stort andre alternativer enn den gamle låven som  fantes da hovedhuset ikke har plass til i nærheten så mange gjester som vi har bedt inn. Det eneste problemet var at låven så slik ut:

Planleggingshelg i Matvika - 9490 Planleggingshelg i Matvika - 9493 Planleggingshelg i Matvika - 9495

Bildene er tatt på en tur til Matvika med noen venner hvor vi fikk tatt en titt på status og hva som måtte gjøres videre. Med hjelp av diffuse ingeniørråd fra Erlend og Karler ble arbeidsplanen for denne påsken satt allerede i fjor. Gulvet er morkent og bølgete og vi fant fort ut at bæreevnen til taket ikke var bra nok. For å kunne ha så mange folk sittende på gulvet, eventuelt hoppende utover kvelden måtte noe gjøres. Planen ble da at nye søyler for å bære gulvet skulle støpes påsken 2015. Støping av søyler er i seg selv ikke så mye arbeid, men når underetasjen hvor søylene skulle stå så slik ut var det mer enn nok jobb:

Påsken 2015 - Matvik - 2757

Underetasjen på låven ble frem til fraflytningen brukt som saue og hønsefjøs og det ble fjernet betydlig mengder med masse etter dyrene som hadde stått der i nærmere 50 år. Det tok 6 dager med bæring av betongsekker, riving av gammelt treverk og så fjerning av løsmasse før vi endelig fikk støpt. Men nå har låven i Matvika 4 nye søylesko å hvile gulvet på og det nærmer seg dansesikkert.

Påsken var uansett veldig fin i Matvika med bra vær og masse hjelp fra familien til Eli. Vi er et steg nærmere bryllup i Matvika, men som dere kan se er det fortsatt en del arbeid som gjenstår..

Påsken 2015 - Matvik - 2751

Aprikosblomster

Påsken 2015 - Matvik - 2774

Svigerfar jobber under låven

Påsken 2015 - Matvik - 2814

Låven til venstre og hovedhuset i Matvika til høyre med Geirangerfjorden i midten

Påsken 2015 - Matvik - 2860

80-talls arbeidscaps er påbudt

Påsken 2015 - Matvik - 3030

Ada og Nova vasker gamle møbler

Påsken 2015 - Matvik - 3047

Støping av søylene er i gang!

Påsken 2015 - Matvik - 3058

Låven med fjellene i bakgrunnen

Påsken 2015 - Matvik - 3059

Gamle kasser som lå igjen i låven

Påsken 2015 - Matvik - 3153

Utsikten utover fjorden i måneskinn

Påsken 2015 - Matvik - 3185

Nils-Roger fikser en ødelagt takplate

Påsken 2015 - Matvik - 3211

Søylene er ferdig og klare for takutbedring

Påsken 2015 - Matvik - 3213

Rett gulv? Men låven er ihvertfall ryddet!